Isten hozta honlapunkon!

 

Szűrő
  • Meghívás Esterházy János emlékünnepségre

    Kedves Barátaink és Támogatóink!

    Az alábbiakban Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnökének jóváhagyásával tesszük közzé a meghívót, mely Isten szolgája Esterházy János tisztelőinek is szól. Meghívásunk elfogadásában bízva,

    Üdvözlettel,
    Molnár Imre, elnök
    Reconciliatio Esterházy János Egyesület

    A Rákóczi Szövetség tisztelettel meghívja Önt az Esterházy János Emlékünnepségre és Díjátadóra, ahol Esterházy-díjban részesül Kozma Imre, irgalmasrendi szerzetes és posztumusz Esterházy-díjban részesül néhai Pásztor István, nagyformátumú vajdasági magyar politikus.  A díjazottakat Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Vecsei Miklós, miniszterelnöki biztos, a Máltai Szeretetszolgálat alelnöke méltatják.

    Az emlékünnepség időpontja és helyszíne: 2024. március 8., péntek 14 óra. Országház, felsőházi terem

    Kérjük részvételi szándékát nevének és születési dátumának, valamint személyazonosító igazolványa számának megadásával szíveskedjen jelezni 2024. március 5-ig (kedd) az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

    ...
  • Lelki találkozók Esterházy János boldoggá avatásáért

    Gróf Esterházy János felvidéki képviselő életét már sokan ismerik, de sajnos még mindig nem elegen ahhoz, hogy a neki járó megbecsülés szintjén kezelje őt a történelmi tudatunk. Hiszen ő nemcsak a felvidéki magyarság jogaiért küzdött, hanem az üldözöttek mentésével, az igazságért és a keresztény értékekért való bátor kiállásával kiérdemli az egyetemes emberi tiszteletet is. Megrendítő mártírsorsával azonban mindenek előtt a felvidéki, és az anyaországi magyarság elé állított hatalmas példát.

    Épp ezért örvendetes az a palóc népi kezdeményezés, amely azt a célt szolgálja, hogy Isten szolgája Esterházy János életét minél szélesebb körben megismerjék és boldoggá avatásának érdekében a nép óhajtására az egyház eljusson János testvérünk életszentségének kinyilvánításához.
    Ennek érdekében, az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont által meghirdetett és Isten szolgája boldoggá avatásáért bemutatott első szerdai szentmiséket továbbgondolva, az Arttéka Egyesület havonta váltakozó helyszínnel, az államhatár nógrádi részének mindkét oldalán olyan imaalkalmakat szervez, amelyek szentmisével és kulturális programokkal összekötve szolgálják Esterházy János életének és lelki örökségének minél szélesebb körben való megismertetését.

    A cikket teljes terjedelmében a felvidek.ma portálon tudja elolvasni ...

  • Együttélésre ítélve

    Fotó: Kordics Gergely, Terény Római Katolikus Egyházközség FB

    Esterházy János születésének 120. évfordulója alkalmából, 2021-ben indította útjára az Esterházy János Emlékbizottság azt a szellemi és hitéleti küldetést, hogy a felvidéki mártírpolitikus boldoggá avatásának gondolatát erősítve, a hónap minden első szerdáján az alsóbodoki Szent Kereszt felmagasztalása kápolnában ünnepi, emlékező szentmisét tartsanak, hogy a megboldogult lelki üdvéért, de az egész, felvidéki magyar közösség szellemi és lelki megújulásáért is imádkozzunk. A szentmiséket minden alkalommal, más-más felvidéki magyar lelkiatya mutatta be, ezáltal is hirdetve a keresztény közösségünk együvé tartozását és támogatását a politikus és mártír örökségének továbbéltetésére és gondozására.

    Az emlékév letelte után is fontosnak tartottuk, hogy ezt a szellemi örökséget, üzenetet a Felvidék más, különböző magyarlakta régióiban megtartott szentmiséken is továbbvigyük. A Palócföldön, illetve Nógrád Vármegyében, Magyarországon már több település is helyet adott ilyen szentmiséknek, legutóbb február 1-én, éppen Ipolyi Arnold, egykori nagyváradi püspök szőlőfaluja, Ipolykeszi. A misét Xavéri Szent Ferenc ünnepén, Isten szolgája, Esterházy Jánosért is felajánlották a szertartást celebráló lelki atyák, a Terényből, Magyarországról érkezett Vagyóczky József esperes, és a helyi

    ...